Av, Avcı, Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık, Doğa ve Doğa Sporları, Yaban Hayatı Haberleri
Karakuyu Gölü Koruma Altında
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Karakuyu Gölü Afyonkarahisar-Dinar İlçesi sınırları içerisinde Büyük Menderes Nehri yukarı havzasının membaında yer almakta olup, Ankara-Antalya karayolunun Dinar yol kavşağından 10 km. sonra yolun hemen sağındadır. 1.840 Ha. alana sahip olan göl, 1996 yılında Yaban Hayatı Koruma Sahası olarak tescillenmiş olup, aynı zamanda I. derece doğal sit alanıdır.
 Karakuyu Gölü, göller bölgesinde ve kuşların göç yolları üzerinde yer alması, ayrıca nesli tehlikede olduğu için koruma altında bulunan çeşitli su kuşları (Dikkuyruk, Ördek, Turna vb.) için bir yaşama ortamı, emin bir sığınak konumundadır. Göç mevsiminde leylek, balıkçıl, sögüt bülbülü, flamingo gibi kuşlar bu bölgede konaklamaktadır.
 Kuş uzmanları tarafından 173 adet kuş türü tespit edilmiştir. Aynı zamanda zengin su kaynaklarına sahiptir. Bu gölün tamamı kamış, hasır otu ve nilüferle kaplı durumdadır. Sahanın bu özelliği kuşların yuva yapma ve saklanmalarına önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Yukarıda nedenlerle alan, koruma altına alınmış ve içinde barındırdığı biyoçeşitliliğin korunması hedeflenmiştir.
 Karakuyu Gölü ve gölün etrafını çevreleyen 300 m. koruma şeridi içinde kalan alanda balık ve kuşların avlanılması yasak olup, saha ve çevresi koruma altında tutulmaktadır. Özellikle nisan ayında balıklarının havyar bırakmak için sıcak olan sığ kıyı kısımlarını tercih etmesi ve üreme davranışlarından dolayı daha kolay avlanılabilir özellikte olmaları kaçak avın artmasına neden olmaktadır. Bu olumsuzluğun önüne geçilmek üzere Bölge Müdürlüğümüz Av Koruma kontrol ekiplerimiz gece gündüz sahada koruma faaliyetlerine devam edip son 10 günde 3.500-4.000 metre ağ, onlarca pinteri alandan çıkararak imha etmişlerdir. Av kontrol faaliyetlerimiz artarak devam edecektir” denildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Biyakaçakçılığı Önleme Denetimleri
Biyakaçakçılığı Önleme Denetimleri

Haberi Oku