Av, Avcı, Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık, Doğa ve Doğa Sporları, Yaban Hayatı Haberleri
Güncel:
Sakarya'da İl Av Komisyon Kararları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

 Sakarya’da İl Av Komisyon Kararları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada “Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü personeli ile Sakarya İlinde faaliyet gösteren avcı kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı istişare toplantısı 16.02.2016 Salı günü Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi. Toplantıda; 2016– 2017 Av Dönemi İl Av Komisyonunda görüşülecek olan konular üzerinde “av sezonunun açılış ve kapanış tarihleri, avlanacak hayvanların avlanma limitleri, yasaklanan avlanma usul ve şekilleri, avlanmada kullanılması yasak olan malzeme ve vasıtalar, kaçak avcılıkla mücadelenin önemi, avlak sisteminin gerek avcılığımız gerekse av kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından değerlendirilmesi ve avlak sistemine geçişin ileriye dönük faydaları, uygulamada karşılaşılan zorluklar ile çözüm önerileri gibi…” değerlendirmeler yapıldı” denildi.


Öte yandan Sakarya Mrk. Avcılar Atıcılar Ve Balıkçılar Federe Spor Klb. Facebook sayfasında 16 Şubat tarihli Sedat BIÇAKÇI tarafından yapılan payşalımda ise;
2016-2017 Av Sezonu için Sakarya İl Av Komisyonunda alınan kararlardan bazıları:
BILDIRCIN, ÜVEYK 13.8.2016--- 27.11.2016
KEKLİK-TAVŞAN AVI 17.9.2016--- 15.1.2017
ÖRDEK-ÇULLUK AVI 17.9.2016--- 5.3.2017
DOMUZ ÇAKAL AVI 17.9.2016-- 5.3.2017
LİMİTLER BILDIRCIN -- ÜVEYK 12 ŞER ADET
ÇULLUK-TAHTALI 6 ADET
ÖRDEK 10 ADET
KINALI--ÇİL KEKLİK VE TAVŞAN 2 ŞER ADET
Kota gün içinde alınabilmeli ve gün içinde kota değişikliği yapılabilmeli.
Harç kaldırılmalı,
65 yaş üstü belgeli avcılar kota almadan avlaklara girebilmeli.
Kanatlı pilli mühreler serbest olmalı.
sapanca gölü en azından Genel Avlak ve nikel saçmalı fişek ile ava açılmalıdır.
vb. tekliflerimiz Ankara MAK. komisyonuna gidecek.
Avcılarımıza Hayırlı Olsun denildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

2017 Yılı Avcı Eğitim Kurs Ücreti
2017 Yılı Avcı Eğitim Kurs Ücreti

Haberi Oku